Nintendo Direct 1.4. – Nové tituly pro Wii U a 3DS a další amiibo figurky se blíží!

Během posledního Nintendo Direct videa byly odhaleny zbrusu nové detaily o line-upu pro rok 2015 a spousta dalších novinek. Také jste se mohli dozvědět více o zásadních updatech na již vydané tituly nebo o nových amiibo figurkách, na které se můžete těšit.

Pro fanoušky Animal Crossing bylo dnes poprvé odhaleno, že si budou moci již tento podzim otestovat své schopnosti z oblasti bytového designérství v nově oznámeném Animal Crossing: Happy Home Designer. Na podzim se také můžete těšit na zcela novou formu amiibo – amiibo cards. První sada těchto karet bude vydána právě s postavičkami z Animal Crossing. Použitím těchto karet v Animal Crossing: Happy Home Designer, mohou hráči Animal Crossing zažít zcela nový herní zážitek.  

Nintendo Direct opět potvrdil závazek Nintenda poskytovat updaty ke hrám, které byly vydány již před delší dobou a stále je hrají miliony fanoušků po celém světě. Nový, zdarma stažitelný update pro hru Mario Kart 8 přináší hráčům novou kubaturu 200cc pro všechny trasy ve hře. Nejrychlejší závodní třída v historii série Mario Kart přináší zcela nové možnosti výzev ve hře i pro ty nejzkušenější herní veterány. Mezi další hry, pro které byly oznámeny nové updaty patří: Super Smash Bros. pro Wii U i Nintendo 3DS a StreetPass Mii Plaza.

Nový Nintendo Direct je doslova napěchován řadou detailů o dychtivě očekávaných novinkách od Nintenda, jako jsou již potvrzené hry: Splatoon a Yoshi’s Woolly World, Mario Maker a oznámení oslav pro 30. výročí Super Mario Bros., či nová hra ze série Fire Emblem. Mezi nové tituly, které byly oznámeny a jsou již nyní dostupné přes Nintendo eShop pak patří například BOXBOY!, okouzlující logická plošinovka pro Nintendo 3DS od tvůrců Kirbyho a nové pokračování nadpřirozené hororové série Project Zero pro WiiU.

Pro shlédnutí celého Nintendo Direct videa navštivte:  http://nintendo.co.uk/nintendodirect.

Mezi klíčová oznámení Nintendo Directu patří:

amiibo

  • amiibo cards: Zcela nová forma amiibo technologie, která do obchodů dorazí již na podzim. První set těchto karet bude obsahovat postavičky ze hry Animal Crossing a bude kompatibilní s Animal Crossing: Happy Home Designer. Ve stejné době bude také vydáno nové externí příslušenství pro čtení NFC signálu pro konzole Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL a Nintendo 2DS.
  • Další vlna Super Smash Bros. amiibo: během května budou vydány dvě nové figurky amiibo pro hru Super Smash Bros.: Greninja a Jigglypuff. Červen pak pro tuto sérii přinese figurky Palutena, Dark Pita, Zero Suit Samus a Ganondorfa a v červenci se do rodiny amiibo figurek přidá ještě Olimar, Dr. Mario a Bowser Jr.
  • Zahrajte si klasiky od Nintendo s použitím amiibo figurek: amiibo Touch & Play: Nintendo Classics Highlights bude na Nintendo eShopu pro Wii U zdarma ke stažení už během května. S tímto titulem budou moci uživatelé Wii U odblokovat různé tří mínutové hratelné ukázky z náhodných titulů pro NES a SNES pouhým přiložením svých amiibo ke GamePad ovladači.
  • amiibo figurky Yarn Yoshi: Nový set amiibo figurek Yoshiho, které budou vyrobeny z vlněného vlákna, bude vydán spolu se hrou Yoshi’s Woolly World. Tyto amiibo figurky budete moci přiložit k Wii U GamePadu při hraní Yoshi’s Woolly World a ve hře se vám tak objeví další Yoshi, kterého budou hráči moct ovládat a řešit tak hádanky zcela novým způsobem. Yarn Yoshi amiibo budou dostupné ve třech barvách: zelené, růžové a světle modré.
  • Splatoon amiibo: Spolu s launchem hry Splatoon 29. května budou dostupné také amiibo figurky Inkling Girl a Inkling Boy. Bude možné si také pořídit hru ve speciální edici obsahující hru i Inkling Squid amiibo. Přiložením amiibo figurky ke GamePadu se hráčům otevře speciální mise, díky které budou moci získat nové zbraně a vybavení.
  • Více Mario Kart 8 Mii závodních převleků: Od 23. dubna bude Mario Kart 8 díky volně stažitelnému updatu podporovat devět nových amiibo postaviček: Wario, PAC-MAN, Olimar, Bowser, Sonic, Toad, Villager, Rosalina a Mega Man. Po přiložení amiiba budou moci hráči změnit obleček své Mii postavičky do stylu přiložené amiibo figurky.

 

 

Wii U

  • Mario Maker: Mario Maker vychází již v září exkluzivně pro Wii U a umožní hráčům jednoduše vytvářet jejich vlastní Mario úrovně a sdílet je online s dalšími hráči po celém světě! Během roku jsou též při příležitosti třicátého výročí Super Mario Bros. série plánovány nejrůznější aktivity.
  • Splatoon: Kromě výše popsaných herních módů pro jednoho hráče a online “Turf War” módu představí akční střílečka Splatoon taktéž kompetitivní “Ranked Battle” mód, který hráče hodnotí na základě jejich vítězství v multiplayerových bitvách čtyři na čtyři. Hra dále představí takzvaný “Battle Dojo” mód, ve kterém si budou hráči moci užít lokální bitvy jeden na jednoho se svými přáteli. V tomto módu budou oba hráči soupeřit v tom, kdo dokáže sestřelit co nejvíce balónků, přičemž bude jeden hráč používat Wii U GamePad, zatímco ten druhý bude hrát na TV obrazovce. Splatoon vyjde exklusivně pro Wii U už 29. května.
  • Yoshi’s Woolly World: Tenhle s láskou vyrobený titul vyjde na Wii U 26. června a překypuje výzvami a skrytými tajemstvími. K výzvu představujícímu Classic módu navíc Yoshi’s Woolly World přidává ještě takzvaný Mellow mód, ve kterém budou moci projít všechny úrovně jako okřídlený Yoshi. Již od vydání hry pak bude k dispozici také bundle obsahující nejenom kopii hry, ale taktéž Green Yarn Yoshi amiibo figurku.
  • 200cc v Mario Kart 8: Poprvé v historii Mario Kart série zakusí hráči Mario Kart 8 sílu závodní třídy 200cc. Tahle vysokorychlostní třída je výrazně rychlejší než 150cc a bude v ní možné závodit na všech dosavadních tratích, takže se budete muset naučit ve správné okamžiky dupnout na brzdy! Nová závodní třída 200cc bude k dispozici jako zdarma stažitelné rozšíření pro všechny Mario Kart 8 hráče už 23. dubna. Ve stejný den pa bude vypuštěn taktéž druhý DLC balíček pro tuto hru ve stylu Animal Crossing, který představí tři nové závodníky, čtyři nová vozidla a osm nových tratí.
  • Nintendo 64 a Nintendo DS hry udeřily na Wii U Virtual Console: Legendární tituly na Nintendo 60 a Nintendo DS dorazily na Wii U skrze Virtual Console. Už dnes si tak můžete zahrát Mario Kart DS a WarioWare Touched! pro Nintendo DS a Super Mario 64 a Donkey Kong 64 pro Nintendo 64. Když budete hrát Nintendo DS hry, kombinace vaší televize a Wii U GamePadu vám poskytne rozličné možnosti hraní v režimu dvou obrazovek, zatímco všechny Nintendo 64 hry, které ve své době podporovali Rumble Pack, budou vibrovat také na Wii U GamePadu. Pokud si navíc před 16. dubnem koupíte kterékoliv tři z těchto her, dostanete čtvrtou zdarma na stejnou Wii U konzoli. Během května se pak můžete těšit na další tituly jako je Paper Mario pro Nintendo 64 a Yoshi’s Island DS pro Nintendo DS.
  • Více stažitelných Wii her na Wii U: Stále se rozrůstající seznam Wii her dostupných ke stažení skrze Nintendo eShop na Wii U se již 16. dubna a 30. dubna dočká dvou nových přírůstků v podobě recenzenty vychvalovaných titulů Pandora’s Tower a Sin and Punishment: Successor of the Skies. Obě hry bude zároveň první týden po jejich vydání možné zakoupit se slevou 25%.
  • Shin Megami Tensei & Fire Emblem Crossover projekt: Mistři RPG ze studia ATLUS pracují na skutečně moderní hře na hrdiny, ve které na pozadí každodenního života existuje tajný fantasy svět obsahující též postavy z populární Fire Emblem série.
  • Nová Project Zero hra přichází do Evropy: Západní fanoušci hlasitě se dožadující šance zahrát si nejnovější titul ze strašidelné série Project Zero konečně dostanou na Wii U svou šanci později během tohoto roku. Hráči se při průzkumu prokleté turistické destilace MountHikami chopí role jedné ze tří postav, kdy každá bude mít svou vlastní unikátní příběhovou linii. Wii U GamePad je zde využit jako kamera pro zkoumání okolního prostředí stejně jako prostředek k zahánení nepřátelských duchů během rychlých momentů děsivé akce.
  • Affordable Space Adventures: V tomto Wii U exkluzivním titulu se váš Wii U GamePad se změní ve stavový panel kokpitu maskovaného vesmírného plavidla. Na nepřátelské planetě budou muset hráči pečlivě ovládat všechny lodní systémy, aby se dokázali vyhnout nebezpečným překážkám a proklouznout okolo v temnotách číhajících monster. Hráči mohou letět sólo nebo v rámci lokálního multiplayeru usednout do kokpitu jako posádka o dvou nebo třech hráčích, každý se svým vlastním úsekem odpovědnosti. Affordable Space Adventures bude možné zakoupit na Nintendo eShopu pro Wii U od 9. dubna.
  • Swords & Soldiers 2: Již 21. května se exkluzivně na Nintendo eShopu pro Wii U můžete těšit na sequel cenami ověnčeného WiiWare titulu kombinujícího strategii a akční hru. Stavte budovy a verbujte armády tak, abyste porazili své nepřátele na 2D bojištích. S ovládáním přes dotykovou obrazovku vám bude stačit pouhé ťuknutí k vyléčení vašich jednotek, metání blesků či sesílání meteorických úderů!

 

Nintendo 3DS

  • Animal Crossing: Happy Home Designer: Nejnovější volné pokračování Animal Crossing série, které se soustředí na dekorativní a návrhářské aspekty Animal Crossing her. Zvířátka budou žádat hráče o to, aby pro ně navrhli ideální domovy a bude záležet pouze na fantazii jednotlivých designérů, jak naplní jejich sny a přání výběrem těch správných dekorací a nábytku. Naskenováním nových Animal Crossing amiibo karet do New Nintendo 3DS nebo NFC čtečky mohou hráči navrhovat místnosti pro konkrétní postavy na kartách nebo naskenovat další karty postav a pozvat tak na návštěvu další zvířátka. Animal Crossing: Happy Home Designer vyjde letos na podzim.
  • Fire Emblem (pracovní název): Poprvé v historii série bude možné nejenom po libosti upravit vzhled hlavního charakteru, ale taktéž si vybrat jestli půjde o hrdinu či hrdinku. Hráči si budou muset zvolit jednu ze dvou hlavních příběhových cest, přičemž obě budou představovat zcela rozdílný herní zážitek: Pokud se přikloníte k národu “Hoshido”, zakusíte spíše tradičnější styl, zatímco za “Nohr” bude příběhový mód komplexnější a obtížnost o poznání stoupne. Nový titul série Fire Emblem vyjde v roce 2016 pro všechna zařízení z rodiny Nintendo 3DS.
  • Puzzle & Dragons Z + Puzzle & Dragons: Super Mario Bros. Edition: Tento balíček dvou her v jedné vyjde 8. května. Puzzle & Dragons Z v sobě kombinuje klíčové prvky komplexní strategické puzzle hry, dungeon-crawling RPG a sběratelské hry. Puzzle & Dragons: Super Mario Bros. Edition pak nabízí stejně komplexní puzzle hratelnost převedenou do Super Mario Bros. Universa. Pokud patříte mezi hráče netrpělivě vyhlížející datum vydání, volně stažitelná demoverze Puzzle & Dragons: Super Mario Bros. Edition pro všechna zařízení z rodiny Nintendo 3DS bude již brzy k dispozici na Nintendo eShop.
  • Code Name: S.T.E.A.M.: Tahová strategická střílečka jménem Code Name: S.T.E.A.M. představí svůj rozsáhlý obsah pro jednoho hráče i multiplayer 15. května. Hra pro více hráčů podporuje jak lokální tak online hru a nabídne pestrou přehlídku módů jako Death Match (ve kterém bude každý tah trvat pouze 60 vteřin), Medal Battle (ve kterém budou týmy bojovat o to, který dokáže sesbírat nejvíce medailí v omezeném času a počtu tahů) a “A.B.E. Battle” (ve kterém budou hráči bojovat za pomoci obřích robotů inspirovaných samotným Abrahamem Lincolnem. Hráči se budou moci účastnit turnajů proti oponentům z celého světa a dokonce pořádat své vlastní soukromé turnaje.
  • New StreetPass Games: Už 16. dubna se StreetPass Mii Plaza rozroste o možnost pořídit si dvě nové hry. Ve StreetPass Fishing hráči navštíví tropické ostrovy a budou se snažit pochytat více než 150 druhů ryb a legendárních monster z hlubin na návnady získané od Mii postaviček skrze StreetPass. Ve StreetPass Zombies zase hráči obdrží předměty na základě koníčků potkaných Mii Plaza StreetPass postaviček, s jejichž pomocí budou bojovat proti hordám zombie. Fanoušci služby dostanou též možnost zakoupit si StreetPass Mii Plaza Premium, které zpřístupní dodatečné služby jako StreetPass narozeniny a novou VIP místnost.
  • BOXBOY!: Od oslavovaných vývojářů z HAL Laboratory, Inc. a tvůrců Kirby série, přichází BOXBOY!. Tato jednobarevná logická plošinovka dá hráčům za úkol vytvářet, mazat a zavěšovat kvádry tak, aby s jejich pomocí dokázali projít skrze víc než 150 náročných úrovní. BOXBOY! Je už nyní dostupný exklusivně na Nintendo eShopu pro všechna zařízení z rodiny Nintendo 3DS.
  • Pokémon Rumble World: Nejnovější přírůstek do Pokémon Rumble série je free-to-start (s paceným obsahem) titul a představuje přes 700 Pokémonů napříč celým universem od původních Pokémon Red a Pokémon Blue až do nejnovějších Pokémon Omega Ruby and Pokémon Alpha Sapphir. Pokémon Rumble World bude k dispozici na Nintendo eShopu pro všechna zařízení z rodiny Nintendo 3DS už 8. dubna.
  • Attack on Titan: Humanity in Chains: Založen na také v České republice velice populárním anime, představuje Attack on Titan: Humanity in Chains lokální a online kooperativní herní zážitek, ve kterém budete se čtyřmi dalšími hráči bránit vnější zdi před gigantickými Titány. Attack on Titan: Humanity in Chains vyjde na Nintendo eShop pro všechna zařízení z rodiny Nintendo 3DS během května. Pro trochu inspirace a pochopení příběhového pozadí hry si až do 30. června můžete na Nintendo eShopu zdarma stáhnout první dvě epizody anime Attack on Titan.
  • Azure Striker Gunvolt & Mighty Gunvolt: Zakuste nálož vzrušující a extrémně rychlé akce v těchto dvou samostatných titulech od uznávaného vývojáře Keijiho Inafune. Vžijte se do role mocného hrdiny schopného kontrolovat blesky, přožeňte se skrze jednotlivé úrovně, překonejte hrůzu nahánějící bosse a vyzvěte sami sebe ve snaze dosáhnout co nejvyšších skóre. Azure Striker Gunvolt je již dostupný na Nintendo eShopu pro všechna zařízení z rodiny Nintendo 3DS a do 2. července při zakoupení této hry obdržíte zdarma taktéž Mighty Gunvolt.

 

Super Smash Bros. pro Wii U a Nintendo 3DS

  • Připravte se na nové výzvy!: Již dříve oznámený Mewtwo se objeví na soupisce Super Smash Bros. pro Wii U a Nintendo 3DS jako stažitelná postavička 28. dubna. Věrní hráči, kteří si zakoupili a registrovali obě verze hry do 31. března 2015 pak jako poděkování obdrží kódy pro stažení pokémona číslo 150 již 15. dubna a to navíc zcela zdarma. Řady místních bojovníků během června coby placené DLC rozšíří taktéž u fanoušků populární Lucas z MOTHER3, ze sequelu hry EarthBound vydané pouze v Japonsku. Po softwarovém updatu 15. dubna bude navíc možné zakoupit nové oblečky pro Mii bojovníky, a to včetně kostýmů inspirovaných významnými herními sériemi jako je The Legend of Zelda, Xenoblade Chronicles nebo MegaMan.
  • Hlasujte pro svého vlastního Super Smash Bros. bojovníka: Fanoušci Super Smash Bros. mohou navštívit stránky http://www.smashbros.com a zapojit se do akce “Smash Bros. Fighter Ballot.” Zde mohou prostřednictvím jednoduchého formuláře hlasovat, kterou postavu by nejraději viděli v Super Smash Bros. ro Nintendo 3DS a Wii U jako dalšího bojovníka.